¿LA MEZCLA PERFECTA?  ¿De perfecte mix?
Identiteit, kunst en cultuur in Cuba………謠Nederland

Bevindingen: lezingen-visies-discussie
Interpretaties: interculturele performances - films
Afterparty: met Cubaanse muziek

Wat betekent de mix van culturen voor de productie en perceptie van hedendaagse kunsten in Cuba? Wat zou een dergelijke interculturele invloed op artistieke praktijken voor Nederland kunnen betekenen?

¿La mezcla perfecta? is het eerste project van Stichting Mixtura dat naast haar functie als een eerste onderzoek, introductie en statement van de stichting, als een voorstudie dient voor een volgende reeks samenwerkingsprojecten tussen 'westerse' en 'niet-westerse' kunstenaars.

De presentatie ¿La mezcla perfecta? op 8 december vloeit voort uit een gelijknamig onderzoek dat Nathalie Houtermans voor Mixtura heeft verricht naar de invloed van de mix van culturen op de productie en receptie van hedendaagse artistieke praktijken in Cuba. Er wordt tevens getracht een link te leggen naar de omgang binnen de Nederlandse (Europese) kunstwereld met kunstuitingen van 'niet-westerse' kunstenaars.

Mixtura heeft speciaal voor deze gelegenheid twee pilot-projecten getieerd: twee performances door Cubaanse dansers/choreografen en Nederlandse kunstenaars.

Mixtura werkt voor dit project samen met CELL - initiators of Incidents , CBK Rotterdam
Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Beeldende Kunst, Vormgeving en Bouwkunst Met dank aan Calypso.expositie op wielen, Proyecto Galeria Rodante, met o.a. Kcho.


hiphopband Freehole Negro