Sensational Mix initieerde in 2010 Klachtenkoor Rotterdam, het eerste Nederlandse Klachtenkoor dat deel uitmaakt van het internationale project Complaints Choir van de kunstenaars Tellervo Kalleinen en Oliver Kochta-Kalleinen, dat al sinds 2005 bewoners van steden over de hele wereld weet te mobiliseren om klachten op muziek te zetten.

In Rotterdam werden maar liefst twee Klachtenkoor divisies geformeerd, één voor Centrum/Noord en één voor Zuid.Via flyers en berichten in de media werden mensen uit alle lagen van de bevolking uitgenodigd om deel te nemen aan het Klachtenkoor. Inschrijven voor het koor kon door middel van het insturen van een klacht.
In samenwerking met een componist/dirigent werd in een viertal bijeenkomsten een lied gecomponeerd. In Noord werd een lied gecomponeerd en ingestudeerd onder leiding van componiste en pianiste Ana Mihajlovic, op Zuid nam singer/songwriter Julia Reinhold deze taak op zich.

Op 3 maarten op 6 maart 2010 werden de liederen ten gehore gebracht op een aantal drukbezochte locaties, zoals het stadhuis, de bibliotheek, de grote hal van Winkelcentrum Zuidplein, maar ook als 'voorprogramma' van Simone Kleinsma in het Nieuwe Luxor. Op 16 april trad Klachtenkoor Rotterdam voor het laatst op en werd de 'concert tour video clip' op DVD gepresenteerd in het filmtheater van Lantaren/Venster.

De video clip werd eveneens gepresenteerd als toevoeging bij de Complaints Choir installatie vanTellervo Kalleinen en Oliver Kochta-Kalleinen, die onderdeel was van de expositie The People united will never be defeated' in tentoonstellingsruimte TENT.

Klachtenkoor Rotterdam heeft een grote aandacht gekregen in de landelijke en lokale media.

Meer over Klachtenkoor Rotterdam hier.