Mixtura werkt op projectbasis. Voor projecten en onderzoek wordt een interdisciplinair team van freelancers samengesteld of wordt samengewerkt met andere organisaties, zoals bijvoorbeeld V2_organisatie.

Opdrachtgevers van Mixtura zijn onder andere Fontys Hogeschool voor de Kunsten en Witte de With, Centrum voor Hedendaagse Kunst. Blijvende samenwerkingsverbanden van Mixtura zijn er onder andere met Roland Groenenboom/Sensational Fix en Katja Vercouteren/Haperende Mens.

De dagelijkse leiding van Mixtura is in handen van Nathalie Houtermans.

drs. Nathalie P.W.A. Houtermans studeerde aan de kunstacademie (Willem de Kooning) in Rotterdam en kunst- en cultuurwetenschappen en filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij maakte (internationaal) tentoonstellingen, websites, catalogi en publiceerde essays.

Daarnaast was zij onder andere oprichter/directeur van CELL – Initiators of Incidents –, een organisatie gespecialiseerd in interdisciplinaire kunstprojecten in publieke ruimtes (beeldend, video, media, muziek, dans, performance en literatuur). Zij heeft in die hoedanigheid naast projecten in Nederland, internationale samenwerkingsprojecten geïnitieerd in Havana, Mumbai, Jakarta, Shanghai en Kaapstad. Vanuit deze samenwerkingsverbanden is de interesse voor intercultureel werken en (dus) Mixtura ontstaan.

Haar voorliefde om hoogwaardige ('moeilijke') kunst toegankelijk te maken voor een publiek dat normaliter niet of nauwelijks met kunst in aanraking komt, deed haar het samenwerkingsverband SENSATIONAL MIX aangaan met de gerenommeerde curator Roland Groenenboom. SENSATIONAL MIX lanceerde met veel succes een aantal projecten voor en met wijkbewoners uit 'probleemwijken' in Rotterdam Zuid.

Tegenwoordig houdt zij zich, met als basis Mixtura, naast werkzaamheden als freelance curator, bezig met de projecten van Haperende Mens, een nieuw kunstinitiatief in Amsterdam.

Meer informatie over de achtergrond van Nathalie Houtermans hier.

Stichting Mixtura is op 22 mei 2002 door Nathalie Houtermans en Mabel Hietbrink opgericht. Alex Adriaansens (directeur V2_organisatie, instituut voor instabiele media) is bestuursvoorzitter van de stichting.

Contact met Mixtura: mixtura@mixtura.nl

Inschrijving Kamer van Koophandel Rotterdam: 24335402

Fiscaalnummer: 8143.56.874

ING bank: 9441048 IBAN: NL96INGB0009441048 BIC: INGBNL2A